Houtbouw Timmerfabriek

Wie kan er iets meer over deze foto vertellen? Foto gekregen vanuit het archief van dhr. J. Rump

Aanvulling juli 2016: In het archief van ir. S.F. Steeneken (Architectenbureau Nieman en ir. S.F. Steeneken, Assen) staat vermeld als opdracht: project 48-13 Timmerfabriek Houtbouw Hoogeveen (ontwerp dus uit 1948) (met dank aan Steef Steeneken)

Via de heer Wim Soldaat ontving onderstaande informatie: Wat ik nog wel weet, was de directeur van dit bedrijf dhr. Sluis. Toen de zaken minder gingen in de jaren 1958 e.v. was deze meneer bedrijfstimmerman bij de aluminium fabriek "ALHO" alwaar hij op de bovenverdieping een werk[plaats had. bijz.:  hij vertelde mij dat hij een broer had die een handel in vogelzaad had. Toen een landelijk bekend product.

Via de heer G. Beekamp kregen we onderstaande aanvullende informatie:|
Wel kan ik iets vertellen over de periode na dhr Sluis. Directeur was dhr Terwee vrijgezel en woonde aan de Coevorderstraatweg naast gemeente werken en afkomstig ergens uit Twente in een grote vrijstaande woning.Op kantoor mv Kiestra woonde Coevorderstraatweg direct naast de fabrieksweg. Beiden kwamen iedere dag samen in een Dafje naar het werk. Bedrijfsleider was Jan Schulting woonde aan de Zuiderweg. Halfbroer van Schulting was tekenaar en afsteller van machines. Leeft volgens mij nog en woont ergens in de verzetsbuurt.Verder werkten er dhr H Derks Zuiderweg, J Wolters oude bouw, dhr De Wit ergens uit het westen, dhr de Bruin, regelmatig enkele personen uit Balkbrug (gedetineerden ) Visser Lautenbach, Tinus Pol en Bernard v Achteren uit Holl.veld en ondergetekende G Beekamp.De Houtbouw had haar eigen klantenkring zoals veel kozijnen en speciaalwerk. Later gingen ze veel voor Zwiers en Kip werken . Het gebouw stond waar nu het kantoor van Veldman naast AH staat. Het houten gebouw is ergens in de 70er jaren door brand verwoest.

 

Artikelen bekeken hits
1879941
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.