Archief foto's Anno Bakker

Op deze pagina zie je veel foto's die gemaakt zijn door fotograaf Anno Bakker (geboren 8-10-1931 overleden 28-3-2011), er zitten nog heel veel foto's in het archief, een groot aantal hopen we de komende tijd online te kunnen zetten. (Met dank aan Foto Anno Bakker)

Koninginnedag optocht in 1961

Een reclame karavaan met enkele wagens van de Hoogeveense middenstand (o.a. Jan de Boer met de slogan "Jan de Boer Europoort voor Drenthe") maar ook een versierde wagen met een heel duidelijk protest tegen de invoering van de Mammoetwet. In deze optocht liep ook nog een ponywagen mee met naast de pony lopend  Wim Jaarsma toen hij een jongetje was van een jaar of 10. (Wim is helaas al overleden)

 


Middenstand in Hoogeveen eind jaren 50 begin jaren 60 van de vorige eeuw


Winkelpand Gunther, gereedschappen en ijzerwaren, Hoofdstraat 83 (1958)

Interieur winkel Gunther

Interieur winkel Gunther

Interieur winkel Gunther

Slagerij Boer Schutstraat

Slagerij Boer, Schutstraat


Kruidenierswinkel van de familie Martinus Stam aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld

Piet Stam

Tinie Stam

Winkelpand Bakker de Vries, Kerkstraat 2 


Interieur winkel bakker de Vries 


 Eind vijftiger jaren van de vorige eeuw waren er in Hoogeveen de z.g.n. OMA feesten (OMA stond voor: Openbare Markt Actie), er werden versierde wagens door de straten van Hoogeveen gereden, er reed ook vaak een OMA-treintje. Er werden vele activiteiten door de middenstand georganiseerd in die jaren.

Enkele foto's uit het archief van Fotograaf Anno Bakker
In bovenstaande verzameling foto's zien we beelden van een BB oefening. Wanneer je mensen kent die op deze foto's staan laat het ons weten a.u.b.

Artikelen bekeken hits
1107421
Facebook Image

Copyright © 2019 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.