Engeland

Engeland (Sara Kirby vroeg uw hulp)

Familie Simon Lazarus, Het Haagje 28, Hoogeveen?

Sara Kirby heeft drie foto's van haar moeder met 2 Duitse kinderen die vóór de oorlog naar Hoogeveen geëmigreerd zijn. Deze kinderen waren Joods, blijkbaar familie van ons, en zijn volgens mij in de oorlog omgekomen. Ik heb op de site www.jewishmonument.nl gekeken, en het gezin dat qua leeftijden van de kinderen het dichtst erbij komt,  is het gezin van Simon Lazarus en Margarete de Taube, en Irmgard (Oldenburg, 29 augustus 1924 - Auschwitz 19 februari 1943) en Curt/Kurt (Oldenburg, 22 december 1925 - Sobibor, 28 mei 1943).

Op mijn foto's lijkt Irmgard zo'n jaar of 15 te zijn. Dus deze zouden dan waarschijnlijk rond 1937/38 genomen kunnen zijn. Dit gezin woonde in Het Haagje 28 in Hoogeveen. Nu wil ik graag weten of er misschien schoolfoto's bestaan met deze kinderen,  zodat ik kan zien of de kinderen op mijn foto's inderdaad Irmgard en Curt Lazarus zijn. Kunt u mij helpen? Kent u misschien iemand die vroeger in Het Haagje heeft gewoond en hen heeft gekend?

Ik stuur u hierbij de 3 foto's die ik heb. Ik neem aan dat deze foto's in Hoogeveen zijn genomen, en hoop dat het stenen muurtje bij het trapje misschien herkenbaar is. Op de foto DeutscheKindermitMutter staat hun moeder, Margarete Lazarus-de Taube, waarschijnlijk achter Irmgard.

Vriendelijke groet,

Sara Kirby

P.s. Inmiddels heeft mevr. Sara Kirby informatie gekregen over de mensen op de foto. Met name Anneke Pol van de Historische kring in Hoogeveen heel hartelijk bedankt voor de informatie.

Artikelen bekeken hits
673405
Facebook Image

Copyright © 2015. Henk Jonker Hoogeveen