Beatrix Stichting

Huize Beatrix werd Een Verzorgingshuis tot begin zeventiger Jaren, in 1938 kwamen de Bewoners Vanuit Het Oude Armenwerkhuis aan de van Echtenstraat naar Het Nieuwe gebouw Huize Beatrix. Huize Beatrix (oude Weeshuis / Bejaardenhuis en bibliotheek) is rond de Jaren zeventig also Nog een tijdje in gebruik Geweest als woonruimte for Spaanse gastarbeiders. Er wapperde Toen voortdurend Een grote Spaanse vlag aan de vlaggenmast for Het Gebouw. Daarna is Het Lange Tijd in gebruik Geweest als Bibliotheek. In 2011 is Het Een kinderopvangvoorziening. (Aanvullende informatie ontvangen van dhr. H. Wilpstra)

Nog Enige Aanvullende informatie op de Beatrixstichting, Het volledige pdf-bestand is via this koppeling te bereiken (oude archieven are available blijkbaar bij de gemeente Hoogeveen) Also op this website Onder Armenwerkhuis staat Een korte Beschrijving (klik hier)

Onderstaande foto's ontvangen van Cor Janse Waarvoor dank. Foto's Komen uit Een fotoalbum van de this jaar overleden Mevr. Klaasje Koopman (geb. 1 mei 1921), ZIJ has in Huize Beatrix gewerkt van 1938 tot 1 mei 1940.

 

Deze foto Werd genomen bij Het vertrek uit Huize Beatrix van Klaasje Koopman ZE was op DAT moment dat Precies 19 jaar. Ze is vervolgens Gaan werken in Wolfheze.

 

"Moeder en Vader" vd Holt Hadden de Leiding op Huize Beatrix in de periode DAT Klaasje Koopman Daar has gewerkt (van 1938 tot 1 mei 1940)

Op bovenstaande foto (april 1940) Staan "Jantje", Klaasje Koopman, "Zusje" en "Moeder" vd Holt (kisses for ontmoette Haar man Hadden ZIJ de Leiding Over het huis.

"Vader" vd Holt voldaan Enkele zusters Waarvan Een ontmoeting Een jongetje op de rug. Wie weet namen van Mensen sterven op this foto Staan?

Nog een foto uit 1939 bij Huize Beatrix, wie herkent Kinderen sterven hier op de foto Staan? Graag PLAATSEN we de namen bij this foto, geef ZE daarom aub aan ons de deur. Op de Achtergrond is de molen aan de van Echtenstraat ingelogd Te Zien. Vijfde van koppelt op de Voorste rij is Sophia van der Sleen, op Haar schoot zit zusje Alberdina van der Sleen, staande er direct achter met de Lichte jurk Hermina van der Sleen, vervolgens op de Middelste rij Helemaal rechts met de Lichte jurk Johanna van der Sleen en Daar staande direct achter de Haar broer Menso van der Sleen. This informatie ontving ik van mevrouw Alberdina Tuhuteru-van der Sleen, ZIJ has in Huize Beatrix gewoond van Haar 2e tot Haar 6e jaar. In de oorlogsjaren Werden op Een gegeven moment dat de joden Vanuit Hoogeveen weggevoerd. Alberdina was Toen Bijna 6 jaar en Zij Kon Zich ingelogd herinneren DAT tijdens Het wegvoeren van two Oudere joodse vrouwtjes, ZIJ naar Haar zwaaiden en Zij zwaaide vrolijk terug, Plotseling Kreeg Één van de vrouwen Een klap met Een geweer Tegen Haar Hoofd. This voorval Heeft Een Diepe Indruk Gemaakt op Alberdina en Zij Moest er direct aan terug denken Toen ZE de foto zag. OOK herinnerde ZE Zich DAT ER Duitse Soldaten (Moffen) in de scholen zaten (Herv. School Bentinckslaan) en terwijl ZIJ in het Park Dwingeland speelde zat ZE regelmatig bij Één of this Soldaten op schoot. Haar zus vertelde later DAT this soldaat Zelf Een dochtertje thuis had in dezelfde LEEFtijd.
(Met dank aan mevr. A.Tuhuteru-van der Sleen)

In de tuin aan de achterkant van de Stichting Beatrix. Wie kent de namen of this dames? Wij horen Het Graag.
(Nogmaals dank aan Cor Janse for Het available Stellen van de foto's)

Artikelen bekeken hits
919618
Facebook Image

Copyright © 2015. Henk Jonker Hoogeveen